Categories

Wat kunt u van een refurbished product verwachten

In veel budgetten is de afgelopen jaren behoorlijk gesneden. Ook de IT budgetten zijn behoorlijk gekort. Ten gevolge hiervan kunnen organisaties minder aanschaf doen van de nodige apparatuur. Vaak zijn de eisen die aan systemen worden gesteld in verband met de gebruikte software veel lager dan hetgeen dat wordt aangeboden door de fabrikanten. U heeft de hoge capaciteit van de moderne systemen meestal niet nodig voor de toepassingen waarvoor u deze gebruikt. Ook zal niet iedere organisatie elke drie jaar zijn complete software vervangen.

In de afgelopen jaren hebben veel (grotere) organisaties gebruik gemaakt van lease oplossingen voor IT apparatuur. Inmiddels zijn een aantal van deze contracten aan het einde van de lease periode gekomen waardoor de gebruikte systemen weer terugkomen bij de lease maatschappij. Technisch en cosmetisch zijn deze producten van een zeer hoog niveau en zijn ook ruim voldoende bemeten om de gangbare hedendaagse applicaties te draaien. De meeste van deze systemen hebben een leeftijd van drie tot vijf jaar en zijn allemaal van de bekende A-merk fabrikanten zoals HP, IBM, Dell, Samsung en Apple. Hierdoor is het voor veel organisaties logisch om over te stappen op ex-lease systemen. Deze systemen kunnen tegen een gunstige prijs de prestaties leveren die u nodig heeft en zodoende houdt u ruimte over in uw budget.


Naast de economische voordelen voor uw organisatie zijn er ook voor het milieu grote voordelen. Nieuwe computers hebben tot 10 maal hun eigen gewicht aan fossiele brandstoffen en materialen nodig om te worden geproduceerd. Hiermee draagt u bij aan de verhoging van de levenscyclus van computer producten wat weer ten goede komt aan het milieu.

Wat kunt u van een refurbished product verwachten bij NTS?

  • Refurbished producten zijn intensief getest en behoren geen enkel mankement te vertonen.
  • De producten zijn zowel van binnen als buiten schoongemaakt. 
  • De producten zijn identiek dat wil zeggen als u er nu 1, 10 of 100 van bestelt, u hetzelfde product kunt verwachten met dezelfde uiterlijke kenmerken en dezelfde technische specificaties. Daarmee kunt u uw machine park standaardiseren en dat vergemakkelijkt uw onderhoud aanzienlijk.
  • Wij staan achter ons product en daarom krijgt u minimaal 1,2 of zelfs 3 jaar garantie (afhankelijk van het product). Voor scholen en bedrijven is dat op pickup- en return basis (NTS vergoedt zowel de ophaal als de verzendkosten). De garantie is tegen geringe meerprijs te verhogen tot 3 jaar garantie.
  • Een zeer competieve prijs. Wij behoren tot één van de toonaangevende bedrijven op refurbished gebied van de Benelux.
  • Wij beschikken over een enorme voorraad van refurbished producten en kunnen daarom dan ook snel leveren en uniformiteit garanderen.
  • Onze refurbished producten worden door onze eigen TD onderhouden en zijn niet afhankelijk van derde partijen voor (langdurige en kostbare) reparatie. Ook buiten garantie zijn wij in staat goedkoop reserve en upgrade onderdelen te leveren.
  • Alle door ons verkochte apparaten dienen nog jaren probleemloos te kunnen werken.

 

Misverstanden over refurbished

Er bestaan veel misverstanden over refurbished apparatuur die deels veroorzaakt worden door kleinere 2de hands computer winkels met weinig of geen kennis van computer apparatuur al dan niet in combinatie met een geen of weinig garantie. Hierbij zetten we de meest voorkomende misverstanden op een rijtje en leggen uit hoe NTS hierin staat.

1. Refurbished zijn oude 2de hands apparaten

Refurbished zelf zegt niets over de ouderdom en technische/economische levensduur. NTS levert refurbished apparaten van enkele maanden tot 5/6 jaar oud. Daarna wordt de apparatuur door ons uitgefaseerd en gaat het naar recycling toe. Hoe oud het apparaat is wordt meer bepaald door de komaf (zie punt 2). De technische levensduur van computer apparatuur, mits goed onderhouden, bedraagt voor PC’s en Workstations ca. 10 tot 15 jaar. De economische levensduur is uiteraard per gebruiker verschillend.

2. Refurbished zijn 2de hands apparaten die jarenlang bij partikulieren en bedrijven hebben gestaan

Het eerste is bij ons niet mogelijk, het 2de is gedeeltelijk waar. 90% van onze apparatuur komt via lease- en huur contracten en demopools via de fabrikant naar ons toe. De lease- contracten kennen over het algemeen een termijn van 3-5 jaar waarna het door ons verkocht wordt. De huurcontracten en demopools kan varieren van enkele maanden tot enkele jaren waarna wij de apparatuur weer terugzetten in de markt.

3. Refurbished zijn onbetrouwbaar (en vragen veel meer onderhoud)

Refurbished is niet meer of minder onbetrouwbaar dan nieuwe apparatuur. Aan de ene kant kan het al enige jaren gebruikt zijn en daardoor onderhevig aan normale slijtage en “wear & tear” (lichten krassen etc.) aan de andere kant zijn alle DOA’s (dead on arrivals) en grote mankementen er door deze periode van gebruik vaak uit gehaald.

4. De garantie bij refurbished producten is veel korter en slechter dan bij nieuw

Dit is wellicht één van de grootste misconcepties van refurbished. Het omgekeerde is bij NTS het geval. Zijn wij bij nieuwe producten bij garantie afhankelijk van derde partijen die vaak langzaam en bureaucratisch te werk gaan bij refurbished producten hebben wij de hele garantie in eigen hand en kunnen daarom vaak veel goedkoper, sneller en langer garantie geven dan bij nieuwe producten.

5. Refurbished apparaten zijn veel te langzaam en uit de tijd

Of iets veel te langzaam is, is een relatief begrip. Wat voor de één veel te langzaam is kan voor een ander snel goed zijn. Afgezien van dit gegeven beschikt NTS over de nieuwste hi-end refubished HP apparatuur dat door de meest veeleisende gebruikers zoals de nationale TV-omroepen uit Hilversum gebruikt worden (Z840/Z820/Z640/Z620/Z440/Z420/Z230 workstation en Proliant Blade G6/G7 ) en door gerenommeerde bedrijven uit de luchtvaart- en chiptechnologie alsmede hoge scholen en universiteiten uit binnen- en buitenland.

6. Refurbished is niet representatief en past niet bij ons imago

Het idee dat alles nieuw moet zijn (wat gekocht wordt) is een achterhaald idee. Niet alleen is dat besef bij het grootste deel van de (middelbare) scholen in Nederland en Belgie doorgedrongen ook stichtingen en kleine en grote bedrijven zien in steeds toenemende mate uit economische en/of milieu redenen de voordelen van refurbished in. Levertijd, consistentie en uniformiteit zijn ook veel gehoorde argumenten om voor refurbished te kiezen.

7. Refurbished is veelal een verzameling van allerhande (B-)merken met dubieuze kwaliteitsnormen

Dit heeft wederom meer te maken met komaf (zie punt 2) dan met refurbished. Bij NTS zijn wij zeer strikt in uniformiteit en voeren enkel de A-merken zoals HP, IBM, Dell en in mindere mate Apple, SUN, Samsung, Fujitsu Siemens, Cisco etc. IT Bedrijven/winkels waarbij de instroom grotendeels bestaat uit inruil van apparatuur hebben hier veel meer mee te maken, bij NTS komt directe inruil bijna niet voor.